Jak vybrat správný laser pro svou výrobu?

Laserový řezací stroj může do Vaší výroby přinést řadu výhod, jako jsou přesnost a kvalita, flexibilita, rychlost, automatizace, nízké provozní náklady a minimalizace odpadu.


Před výběrem si zkuste odpovědět na níže uvedené otázky:

  • Jaké materiály budu řezat? Různé typy laserů jsou vhodné pro různé materiály.
  • Jaká je maximální tloušťka materiálu, kterou potřebuji řezat? To ovlivní výkon laseru, který budete potřebovat.
  • Jaký je výchozí polotovar? Svitek nebo tabule plechu.
  • Jak velkou pracovní plochu potřebuji? Ujistěte se, že stroj může zpracovat velikost materiálů, se kterými plánujete pracovat.
  • Jaké jsou moje požadavky na přesnost a rychlost řezání? To ovlivní produktivitu a kvalitu řezu.
  • Plánuji využití průmyslu 4.0 nebo automatického třídícího systému? Disponuje stroj možností napojení na automatizaci?
  • Jaký software plánuji používat? Ujistěte se, že stroj je kompatibilní s vaším softwarem.
  • Jaká je dostupnost servisu a podpory? Zvažte, jak snadno můžete získat servis a náhradní díly.

 

V naší nabídce si můžete vybrat mezi dvěma technologiemi, a to Fiber a Cross-Flow.


Fiber laserové řezací stroje Mitsubishi řady GX-F jsou založeny na vysoce účinné technologii vláknového laseru a díky vlnové délce 1,07 µm umožňují nejvyšší rychlost řezání. Ekonomicky lze zpracovávat i neželezné kovy. Zaručují maximální výkon při zpracování plechů o tloušťce až 25 mm a rozměrech 3 050 x 1 525 mm nebo 4 050 x 2 060 mm. Stroje GX-F jsou standardně vybaveny automatickou výměnou palet pro dosažení maximální produktivity. Řezná hlava „Zoom head“ zajišťuje řezání tenkých, středně silných a silných materiálů bez nutnosti výměny kazet s čočkami. Tvar paprsku, průměr paprsku a ohnisková vzdálenost se nastavují automaticky podle individuálních požadavků na propal a řezání a integrovaná tryska zkracuje dobu propalu středně silné a silné konstrukční oceli.
Cross – Flow laserové řezací stroje Mitsubishi řady eX Plus patří mezi nejpokročilejší laserové řezací stroje na světě. Jsou založeny na 5. generaci tříosých křížových rezonátorů a zajišťují maximální výkon při zpracování materiálů o rozměrech 3 050 x 1 525 mm a tloušťkách od 0,5 do 28 mm. Pro lasery Cross-Flow jsou charakteristické řezy bez otřepů s nízkou drsností povrchu. Díky vysoké kvalitě povrchu se výrazně snižuje časová náročnost a náklady na dodatečné opracování. Cross-Flow lasery se v průmyslu používají již mnoho desetiletí. Jsou mimořádně robustní, odolné a nenáročné na údržbu. CrossFlow rezonátor vyvinutý firmou Mitsubishi Electric potřebuje údržbu méně často než běžné rezonátory CO2. Rezonátor navíc obsahuje mnohem méně opotřebovávaných částí. Výsledkem je, že náklady na údržbu jsou až o 77% nižší než u klasických CO2 laserů. Jedná se o hermeticky uzavřený rezonátor, kde není laserový plyn doplňován nepřetržitě, ale pouze jednou za den. To výrazně snižuje spotřebu laserového plynu.


Pro laserové řezání ze svitků jsme schopni Vám nabídnout kompletní řešení na míru Vašich požadavků integrované případně do komplexní výrobní linky.

Pokud používáte klasické tabule plechu nabízíme nejen laserová obráběcí centra ale i systémy celkové automatizace výroby. Flexibilní systém FMS ASTES4 inteligentním způsobem řídí celý výrobní tok od nakládky až po vychystávání a třídění řezaných dílů a podporuje tak následující výrobní operace. Automaticky lze provádět i další specifické funkce, jako je čištění laserových řezacích lamel nebo kompletní výměna plochých dílů. Řízení procesu je zaručeno univerzální konstrukcí, která se dokáže přizpůsobit jakémukoli objemu výroby a zajišťuje bezpečnost, sledovatelnost operací a kontinuitu procesů.

Výběr CAD/CAM systému je výhradně Vaše volba, musí bezvýhradně vyhovovat Vašim potřebám. Systémy Mitsibishi jsou vícejazyčné. Použití softwarů třetích stran, které mají řadu výhod, není nijak blokováno ani omezováno. My Vám nabízíme řešení ve formě Lantek Expert Cut j CAD / CAM systému. Ten je speciálně navržen pro automatizaci programování strojů na řezání plechů (oxi-cut, plazma, laser, vodní paprsek). Je výsledkem více než 20 let zkušeností v úzké spolupráci s výrobci a uživateli těchto typů strojů. Dokonale kombinuje strojní technologie s programováním a řízením potřeb. Lantek Expert Cut je navržen takovým způsobem, aby mohli uživatelé pouze následovat kroky uvedené systémem. Technologie řezaní laserem je specifická pro každý typ stroje, správa nájezdů, přizpůsobené propichování, sprintlaser, mikro-spojky, mikro-sváry, správa revolverové hlavy, atributy kontur, manuální a automatické extrakce, atd. Všechny možnosti systému Expert Lantek jsou plně integrovány do jediného programu, takže návrh výrobku, import, rozmístění (automatické nebo manuální), generování řezu (automatické nebo manuální), generování CNC, kontrola skladu plechu, atd. bude dosaženo ze stejného programu bez nutnosti přepínání mezi programy.

Naše servisní oddělení je zde pro Vás – jsme tu, abychom Vám pomohli. Skvělý start již od instalace laserového řezacího systému. Naši zkušení technici zajistí profesionální instalaci. Obsluha absolvuje provozní a aplikační školení, aby získala potřebné dovednosti – ihned po instalaci a v případě potřeby také kdykoli v budoucnu. Náš servisní tým je složen z asistenční vzdálené podpory a výjezdních servisních techniků. Ať už telefonicky nebo e-mailem, vzdálenou online podporou nebo osobně u Vás, vždy máte k dispozici spolehlivý servis. Potřebujete absolutně spolehlivé laserové řezací centrum a chcete se soustředit na své hlavní podnikání? S partnerem známým pro své mnohaleté zkušenosti, kterého máte na blízku, se zbavíte všech starostí a tíhy.

A pokud si i přes zodpovězení výše uvedených otázek stále nejste jistí, které stroj je pro Vás nejvhodnější, obraťte se na náš obchodní tým.

Pomůžeme Vám vybrat ten nejlepší stroj do Vaší výroby.

Další příspěvky

Přejeme všem krásné léto!

Prázdniny jsou v plném proudu, teploty ve výrobách i kancelářích nás nenechávají na pochybách. Myšlenkami jsme ještě na dovolené nebo se jí už nemůžeme dočkat.

Více..

Provozní doba v 1.5.2024 až 5.5.2024

Vážení obchodní přátelé, ve dnech 1.5.2024 až 5.5.2024 bude naše společnost zcela uzavřena. Plně k dispozici Vám budeme opět od pondělí 6.5.2024. Děkujeme za pochopení.

Více..

Protože čas jsou peníze!

Potřebujete rozšířit Vaši výrobu a nechcete nebo si dokonce nemůžete dovolit čekat týdny až měsíce na nový stroj? Velice dobře si uvědomujeme, že v dnešním

Více..